Cum te poate ajuta fizioterapia dacă suferi de cefalee

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai debilitante tulburări acute. Fie că vorbim despre migrenă sau cefalee, durerile de cap îți pot perturba profund viața de zi cu zi. Pe lângă descoperirea cauzei și prescrierea tratamentului medicamentos, medicul îți poate recomanda și alte tipuri de terapii pentru diminuarea simptomelor, cum ar fi fizioterapia.

Deși fizioterapia nu tratează migrena, ea poate fi folosită cu succes pentru alte dureri de cap, precum cazurile de cefalee cervicogenică și cefalee de tensiune.

Cefalee cervicogenă și fizioterapia

Cefaleea cervicogenă este o durere de cap provocată de probleme la nivelul nervilor, oaselor sau mușchilor din zona gâtului. Simptomele cefaleei cervicogenă pot include dureri la baza inferioară a capului, durere pe o parte a capului sau a feței, dureri de ochi, gât încordat, durere de cap la anumite mișcări. 

Cefaleele cervicogene pot de asemenea să semene foarte bine cu migrenele, așa că este foarte important ca un medic să-ți pună diagnosticul corect. 

Fizioterapia te poate ajuta dacă suferi de cefalee cervicogenă prin tehnici manuale care eliberează tensiunea și durerea și aliniază postura gâtului și a capului. Împreună cu fizioterapeutul tău vei afla cum să-ți corectezi postura și ce exerciții te vor ajuta să diminuezi sau să elimini cefaleele cervicogene. 

Cefalee de tensiune și fizioterapia

Cefaleea de tensiune este o durere de cap care e adesea provocată de contracția musculară din zona capului și a gâtului, cel mai adesea în legătură cu stresul. Cefaleea de tensiune este cea mai comună durere de cap. Persoanele care suferă de cefalee de tensiune experimentează simptome precum durere în spatele ochilor, durere surdă de cap și presiune în jurul frunții.

Un studiu din 2019 arată că fizioterapia poate fi eficientă în tratarea persoanelor care suferă de  cefalee de tensiune. Prin exerciții și tehnici de relaxare a musculaturii și corectare a posturii, episoadele de cefalee se pot rări sau remite. Fizioterapeutul te poate ajuta și să înveți cum să-ți relaxezi musculatura în cazul situațiilor stresante sau intense emoțional. 

Având în vedere că trăim într-o eră din ce în ce mai digitalizată, majoritatea oamenilor se vor confrunta la un moment dat, acut sau cronic, cu cefalee provocate de stres și de postura incorectă la calculator sau în fața telefonului mobil.

Nu lăsa durerea să se agraveze pentru a căuta ajutorul de care ai nevoie. Apelează cu încredere la specialiștii de la Clinica Revitalia by Multimedia, care sunt pregătiți să abordeze o arie largă de afecțiuni și să-ți creeze un plan de tratament personalizat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *