Recuperare medicală pentru sportivi profesioniști și amatori

Sportivii profesioniști știu cât de important este să facă recuperare medicală după un accident sau o leziune. Într-un plan de recuperare medicală pentru sportivi sunt incluse exerciții de fizioterapie, diverse tipuri de masaj și aplicări cu gheață. În funcție de tipul de leziune și de starea atletului, fizioterapeutul va crea un plan de tratament individual pentru fiecare caz. 

Citeste mai mult

Fizioterapia în scleroza multiplă

Scleroza multiplă este o boală inflamatorie progresivă a sistemului nervos central care distruge nervii. Se estimează că 2,8 milioane de oameni la nivel mondial trăiesc cu scleroză multiplă. Este una dintre cele mai comune cauze ale dizabilității non-traumatice la tinerii adulți. Fizioterapia este una dintre componentele importante în managementul boli.

Citeste mai mult

Cum te poate ajuta fizioterapia dacă suferi de cefalee

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai debilitante tulburări acute. Fie că vorbim despre migrenă sau cefalee, durerile de cap îți pot perturba profund viața de zi cu zi. Pe lângă descoperirea cauzei și prescrierea tratamentului medicamentos, medicul îți poate recomanda și alte tipuri de terapii pentru diminuarea simptomelor, cum ar fi fizioterapia.

Citeste mai mult